Over ons

Oog op groei

Met het oog op groei bieden wij een actieve leeromgeving met waardevolle inzichten en praktische tips.

Kennis is het eerste ingrediënt om voortdurend te kunnen groeien.

Wij schenken onze aandacht aan het totaalbeeld van ruiter en paard – als individuele partners, maar ook als team. Groeien naar een betere samenwerking tussen ruiter en paard, dat staat bij Horse Academy centraal.

2019
Opgericht
30+
Cursussen
10+
Experten
Bezielers

Bezielers

Diversiteit in achtergrond leidt tot een ruimere kijk naar het geheel

Karen Wouters

Karen trainde jarenlang volgens klassieke methodes, maar bleef telkens met vragen achter hoe ze haar training en omgang met paarden kon verbeteren. Meer kennis was volgens haar de sleutel tot verandering. Dat inspireerde haar om Horse Academy op te richten en op zoek te gaan naar gelijkgestemde paardenmensen.

Michelle Eugène

Michelle zette noodgedwongen haar sportambities aan de kant om zich te focussen op de revalidatie van haar paard. Ze startte een carrière in equine bodywork en schoolt zich continu bij in alle aspecten omtrent gezondheid, training en gedrag. Door middel van workshops en clinics deelt zij haar kennis met medepaardenmensen.

About us

4 pijlers

Bij Horse Academy richten we ons op vier pijlers die essentieel zijn voor een gezond paard. Deze pijlers vormen onze basis en zijn cruciaal voor verdere groei en ontwikkeling.

Gezondheid

Een gezond paard vormt de absolute basis voor een gelukkig leven, optimale prestaties en maximale ontwikkeling in training. Onze focus ligt in deze pijler op de fysieke gezondheid en het mentale welzijn van het paard, omdat we geloven dat een gelukkig paard leidt tot een gelukkige ruiter.

Training

Wij geloven steevast in een training op maat van het individuele paard. In onze pijler van anatomie en bewegingsleer leren eigenaars het lichaam van hun paard begrijpen en aanpassen aan zijn behoeften en noden. Zo kunnen ze bijdragen aan de fysieke en mentale gezondheid van het paard en een betere relatie opbouwen als team.

Gedrag

Bij Horse Academy erkennen we dat elk paard een individueel karakter heeft, maar we geloven ook dat alle paarden dezelfde natuurlijke basisbehoeften hebben. Daarom gaan we in een open dialoog met eigenaren in op het natuurlijk gedrag van hun paard en hoe we dit kunnen gebruiken om een betere communicatie tussen paard en mens te ontwikkelen, zowel in omgang als training.

Ruiterfactor

Een goede communicatie tussen ruiter en paard is cruciaal voor het succes van het team. Leren hoe je je lichaam op de juiste manier kan gebruiken om duidelijke en verfijnde signalen aan je paard te geven. Door de balans te verbeteren en de hulpen te verfijnen, groeien ruiters en paarden als een hecht team en kunnen ze betere prestaties leveren.

Docenten

Onze experten

The strength of the team is each individual member. The strength of each member is the team.

Rachaël Draaisma heeft altijd paarden en honden in haar leven gehad. Vanaf 2002 werd dit echter naar een beroepsmatig niveau getild toen ze verschillende diploma’s behaalde en full time ging werken als gedragsdeskundige en trainer. Eerst alleen met honden, later kwamen daar de paarden bij. Ze is bekend als auteur van de boeken ‘Kalmerende Signalen’ en ‘Speuren met Paarden’. Rachaël reist de wereld rond om lezingen en workshops te geven over Kalmerende Signalen van Paarden, Mentale stimulatie en Speuren met paarden.
Nadia Molenaers is wetenschapper aan de Universiteit Antwerpen en daarnaast gepassioneerd paardenliefhebber. Paardvriendelijk trainen, paarden tegemoet komen in al hun fysieke, mentale en sociale behoeften en steeds streven naar groter paardenwelzijn, dat is haar drijfveer. Met haar levensgrote eventingsimulator ‘Maddie’ analyseert zij scheefheden in houding en zit, en werkt samen met ruiters om deze problemen op te lossen.
Aglaia specialiseert zich in trainingen op maat van het paard en ruiter. Centraal daarin staat een zachte hand, aandacht voor energie en vertrouwen maar ook duidelijke grenzen, respect en veiligheid. Ze is een gecertificeerde instructrice in de klassieke dressuur. Aanvullend op deze opleiding haalt Aglaia haar kennis uit haar stages bij Susan Harden om haar de kneepjes van het vak te leren omtrent het werken met jonge paarden op een zachte en verantwoorde manier. Daarnaast volgde ze een 3 jaar durende opleiding acupressuur en shiatsu aangevuld met sportmassage. Aglaia specialiseert zich in revalidatie van paarden zowel fysiek en mentaal.
Als kinesitherapeut houdt Ulrike zich bezig met actieve revalidatie. Zowel voor de chronische patiënt, als voor de sporter is actieve revalidatie en functionele oefentherapie van belang om optimaal te presteren. Naast haar job als kinesitherapeut en ervaringsdeskundige is Ulrike ook performance trainer voor ruiters waar ze doelgericht trainingen aanbiedt in functie van de zwaktes van de ruiter om de prestaties op het paard te verbeteren.
Michelle is de huisdocente van Horse Academy. Meridianen , acupressuurpunten en de Oosterse filosofie zijn haar leefwereld. Als bodyworker voor paarden specialiseert ze zich in sportmassage, stretchen & mobiliseren, equi-taping en aromatherapie. Hier stop haar kennis niet, om zich nog meer toe te leggen op de gezondheid van de paarden volgde ze in 2022 een opleiding tot voedingsconsulente bij Healthy Horse Feeding (Christina Fritz, Sanoanimal).
Bieke Van Doorn, gediplomeerd allround ORUN-instructrice (jumping, dressuur en sportpsychologie), is een expert in de jumpingwereld. Ze sprong zelf op internationaal niveau en trainde jarenlang de Grand Prix-paarden van Harrie Smolders. In haar lessen legt ze veel nadruk op een solide dressuurbasis en de houding en zit van de ruiter. Bieke bouwt haar lessen stapsgewijs op om een stevige basis en een sterke band tussen ruiter en paard te creëren. Vertrouwen, begrip en techniek zijn essentieel voor het rijden van een goed parcours. Jump for joy!